den 26 september 2016

Rekordmånga företagstransaktioner

Företagstransaktioner ökar vilket innebär ett ökat tryck på företagens ekonomi- och finansenheter.

Antalet transaktioner under det andra kvartalet i år var det högsta sedan rekordåret 2007. Det visar rapporten Corporate Transaction från EY. Castellums förvärv av Norrporten för drygt 2,7 miljarder euro utgjorde det största förvärvet under kvartalet. EY skriver i rapporten att man ser en fortsatt positiv och stabil marknad där svenska företag gör strategiska förvärv, trimmar sina portföljer och säljer tillgångar som inte passar in.

– Olika företagstransaktioner ställer olika krav på ekonomi- och finansenheterna. Gemensamt är dock att det nästan alltid innebär ett ökat arbetstryck och ofta ett behov av att ta in extern kompetens för att affären ska genomföras så effektivt som möjligt, säger Patrik Schultz på Lind & Schultz.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

Senaste nytt

  • Många bollar i luften för dagens CFO?
    CFO-rollen innebär oftast stort ansvarsområde, att ha koll på utvecklingen inom nya digitala verktyg, effektivisera- och snabba upp, leda och motivera en allt mer slimmad ekonomiavdelning, stötta i affärsledet och vara bollplank till VD. Gärna också hitta bra finansieringslösningar och upprätthålla internationella kontakter.
  • Kostar ekonomiavdelningen bara en massa pengar eller kan den vara värdeskapande?
    Redovisningen har tidigare bara använts för att se vad som redan hänt. Realdata blir alltmer åtkomligt och kan användas till att styra beteenden och beslut. Ekonomichefen kan då sätta agendan och säkerställa att ekonomifunktionen är verksamhetsstyrande, att den kan tolka data och öka beredskapen för omställningar vid behov.
  • Nytt nyhetsbrev från Lind & Schultz
    I vårt nyhetsbrev får våra prenumeranter en gång per kvartal nyheter och råd från oss och vår omvärld.

 

Följ oss på LinkedIn