den 26 september 2016

”Vi chansar aldrig på ett uppdrag”

Eva Lind Andersson och Patrik Schultz ser ett ökat behov av förändringarbete inom företagens ekonomienheter.

Hur är läget inför hösten, vilken kompetens efterfrågas mest hos kunderna?
Vi ser ett ökat behov hos kunderna av förändringsarbete inom ekonomi, med hjälp av drivna business controllers. Det handlar om att vara stark på att stötta ledningen i affärsbeslut, vara duktig på att analysera var man tjänar pengar. En annan del som efterfrågas är ekonomi- och finanskonsulter med spetskompetens inom affärssystem.

Ni har funnits sedan 2008 och har lyckats kombinera tillväxt med lönsamhet, vad är hemligheten?
Vi har satsat på att ha en stabil tillväxt med kvalitet som ledord. Vi ska alltid hitta den bästa konsulten för kunden, det är ingen idé att chansa för att få ett uppdrag. Vi jobbar aktivt med kundbesök på plats, då förstår man bättre vilka behov som verkligen finns. Bland det svåraste i den här branschen är att hitta bra konsulter, men efter så många år i branschen har vi byggt upp ett väldigt bra nätverk. 

Hur ser ni på utvecklingen framöver?
Regelförändringarna inom bank-, finans och försäkringssektorn kommer att kräva fortsatt konsulthjälp, de hinner inte med att uppfylla alla krav på egen hand. Vi har också haft efterfrågan på konsulter i samband med börsintroduktioner, det handlar bland annat om informationskrav och redovisningskunskap. Det kan fortsätta men är förstås beroende av börs- och konjunkturutvecklingen. Generellt sett har också tjänstesektorn i Stockholm en bra konjunktur, det kommer att generera ökad efterfrågan på våra tjänster.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

Senaste nytt

  • Många bollar i luften för dagens CFO?
    CFO-rollen innebär oftast stort ansvarsområde, att ha koll på utvecklingen inom nya digitala verktyg, effektivisera- och snabba upp, leda och motivera en allt mer slimmad ekonomiavdelning, stötta i affärsledet och vara bollplank till VD. Gärna också hitta bra finansieringslösningar och upprätthålla internationella kontakter.
  • Kostar ekonomiavdelningen bara en massa pengar eller kan den vara värdeskapande?
    Redovisningen har tidigare bara använts för att se vad som redan hänt. Realdata blir alltmer åtkomligt och kan användas till att styra beteenden och beslut. Ekonomichefen kan då sätta agendan och säkerställa att ekonomifunktionen är verksamhetsstyrande, att den kan tolka data och öka beredskapen för omställningar vid behov.
  • Nytt nyhetsbrev från Lind & Schultz
    I vårt nyhetsbrev får våra prenumeranter en gång per kvartal nyheter och råd från oss och vår omvärld.

 

Följ oss på LinkedIn