den 26 september 2016

Rekordmånga företagstransaktioner

Företagstransaktionerna ökar vilket innebär ett ökat tryck på företagens ekonomi- och finansenheter.

Antalet transaktioner under det andra kvartalet i år var det högsta sedan rekordåret 2007. Det visar rapporten Corporate Transaction från EY. Castellums förvärv av Norrporten för drygt 2,7 miljarder euro utgjorde det största förvärvet under kvartalet. EY skriver i rapporten att man ser en fortsatt positiv och stabil marknad där svenska företag gör strategiska förvärv, trimmar sina portföljer och säljer tillgångar som inte passar in.

– Olika företagstransaktioner ställer olika krav på ekonomi- och finansenheterna. Gemensamt är dock att det nästan alltid innebär ett ökat arbetstryck och ofta ett behov av att ta in extern kompetens för att affären ska genomföras så effektivt som möjligt, säger Patrik Schultz på Lind & Schultz.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

Senaste nytt

  • RPA på ekonomifunktionen, vad är det?
    RPA är förkortningen som är, om än inte på allas, så i fall på mångas läppar hösten 2018. Så vad handlar det om?
  • Norden mot globalt nedåtgående IPO-trend
    Geopolitiska osäkerhet och handelshinder har globalt minskat investerarnas intresse för nyintroduktioner på aktiemarknaden.
  • IFRS 16
    Leasingstandarden IFRS 16 är en ny standard som träder i kraft from räkenskapsår som påbörjas den 1 januari 2019 eller senare.

 

Följ oss på LinkedIn