den 30 januari 2017

Outsourcing av ekonomi allt vanligare

Fler och fler internationella företag väljer att outsourca sina ekonomiavdelningar, säger Patrik Schultz och Eva Lind Andersson, ägare i Lind & Schultz Financial Consulting.

Ofta handlar outsourcingen om kostnadsbesparingar, där funktionerna flyttas till länder med lägre kostnadsnivåer. Temporärt kan flytten innebära påfrestningar för organisationen.

– Det uppstår ofta merarbete i samband med outsourcingen och risken för kvalitetsproblem ökar, säger Eva Lind Andersson.

En konsekvens av det är att det, tillfälligt, behövs mer personal i samband med outsourcingen. Det finns också alltid en risk för att nyckelpersoner väljer att lämna, något man behöver ha med i outsourcing-kalkylen. Organisationer är också generellt mer sårbara för störningar i och med att de blir allt mer slimmade, tillägger Eva Lind Andersson.

– Samtidigt ser vi en omvänd trend, där företag med verksamhet i Norden väljer att koncentrera sina ekonomi- och finansfunktioner till Stockholm.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

 

Följ oss på LinkedIn