den 5 april 2018

Ökad brist på erfarna ekonomer

Bristen på erfarna ekonomer fortsätter att öka. Enligt SCB:s Arbetskraftsbarometer för 2017 anser endast 8 procent av arbetsgivarna att det finns gott om erfarna ekonomer medan nästan hälften anser att det råder brist på ekonomer med erfarenhet.

Det är en dramatisk förändring som skett de senaste åren, 2016 angav 25 procent att det fanns gott om erfarna ekonomer och för fem år sedan, 2013 rådde balans på marknaden då endast 20 procent angav att det var brist på erfarna ekonomer.  

- Vi märker tydligt att det är en stor efterfrågan på kvalificerade ekonomer och också att det är svårare för företagen att hitta rätt kompetens. Här har vi möjlighet att hjälpa företagen med interimslösningar. Vi arbetar kontinuerligt med att intervjua och kvalitetssäkra ekonomer till våra konsultuppdrag. Säger Patrik Schultz på Lind & Schultz FC

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

 

Följ oss på LinkedIn