den 29 oktober 2018

Norden mot globalt nedåtgående IPO-trend

Geopolitiska osäkerhet och handelshinder har globalt minskat investerarnas intresse för nyintroduktioner på aktiemarknaden.

EY:s analys visar att antalet börsnoteringar under årets första nio månader minskade till 1 000 globalt, vilket är en nedgång med 18 procent från samma period 2017. Nedgången till trots ligger noteringsaktiviteten över snittet för de senaste tio åren.

I Sverige och Norden ser dock EY ett fortsatt starkt noteringsklimat. Utöver pågående projekt har EY flera pågående dialoger med både svenska och utländska bolag som söker sig mot Nasdaq Stockholm under 2019.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

Senaste nytt

  • RPA på ekonomifunktionen, vad är det?
    RPA är förkortningen som är, om än inte på allas, så i fall på mångas läppar hösten 2018. Så vad handlar det om?
  • Norden mot globalt nedåtgående IPO-trend
    Geopolitiska osäkerhet och handelshinder har globalt minskat investerarnas intresse för nyintroduktioner på aktiemarknaden.
  • IFRS 16
    Leasingstandarden IFRS 16 är en ny standard som träder i kraft from räkenskapsår som påbörjas den 1 januari 2019 eller senare.

 

Följ oss på LinkedIn