den 29 oktober 2018

Norden mot globalt nedåtgående IPO-trend

Geopolitiska osäkerhet och handelshinder har globalt minskat investerarnas intresse för nyintroduktioner på aktiemarknaden.

EY:s analys visar att antalet börsnoteringar under årets första nio månader minskade till 1 000 globalt, vilket är en nedgång med 18 procent från samma period 2017. Nedgången till trots ligger noteringsaktiviteten över snittet för de senaste tio åren.

I Sverige och Norden ser dock EY ett fortsatt starkt noteringsklimat. Utöver pågående projekt har EY flera pågående dialoger med både svenska och utländska bolag som söker sig mot Nasdaq Stockholm under 2019.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

Senaste nytt

  • Många bollar i luften för dagens CFO?
    CFO-rollen innebär oftast stort ansvarsområde, att ha koll på utvecklingen inom nya digitala verktyg, effektivisera- och snabba upp, leda och motivera en allt mer slimmad ekonomiavdelning, stötta i affärsledet och vara bollplank till VD. Gärna också hitta bra finansieringslösningar och upprätthålla internationella kontakter.
  • Kostar ekonomiavdelningen bara en massa pengar eller kan den vara värdeskapande?
    Redovisningen har tidigare bara använts för att se vad som redan hänt. Realdata blir alltmer åtkomligt och kan användas till att styra beteenden och beslut. Ekonomichefen kan då sätta agendan och säkerställa att ekonomifunktionen är verksamhetsstyrande, att den kan tolka data och öka beredskapen för omställningar vid behov.
  • Nytt nyhetsbrev från Lind & Schultz
    I vårt nyhetsbrev får våra prenumeranter en gång per kvartal nyheter och råd från oss och vår omvärld.

 

Följ oss på LinkedIn