den 5 april 2018

Många företag har gamla affärssystem

Tre av fyra svenska bolag har ett ekonomi- eller affärssystem som är äldre än tio år. 55 procent av systemen har mer än 15 år på nacken. Det innebär att många av landets företag arbetar ineffektivt och går miste om möjligheterna till automatisering som moderna system klarar av, enligt en kartläggning som mjukvaruföretaget Visma har gjort bland 3 600 företag.

Rädslan för millenniebuggen gjorde att företag såg över sina system i förebyggande syfte och investerade i nya system. Sedan dess har alltså många företag valt att inte förnya systemen trots att den tekniska utvecklingen inom området gått i rasande fart, något som förvårar möjligheten till effektiv hantering av de ekonomiska processerna.

- Ekonomiavdelningarna är oftast väldigt slimmade och det är svårt att frigöra resurser för implementering av nya system. Sen är det ju också så att bolagen ibland inte har egen kompetens inom området. Erfarna konsulter kan här vara till stor hjälp säger Eva Lind Andersson på Lind & Schultz FC

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

 

Följ oss på LinkedIn