den 2 oktober 2017

M&A topprioritet bland storbolags CFO

M&A är fortsatt het fråga för CFOs i svenska storbolag.

I Deloitte/SEB:s undersökning våren 2017 anger hela 94 procent av CFO bland Sveriges 200 största bolag att M&A-aktiviteten kommer att ligga på samma höga nivå som nu eller ännu högre. En skillnad mot tidigare års undersökningar är att intresset för utlandsförvärv har ökat.
Undersökningen visar också en ökad oro för cyberhot bland CFO:s. En stor andel av företagen, 69 procent, har utsatts för cyberhot samtidigt som bara 14 procent anser sig vara mycket väl rustade för att identifiera och hantera sådana hot.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

Senaste nytt

  • Många bollar i luften för dagens CFO?
    CFO-rollen innebär oftast stort ansvarsområde, att ha koll på utvecklingen inom nya digitala verktyg, effektivisera- och snabba upp, leda och motivera en allt mer slimmad ekonomiavdelning, stötta i affärsledet och vara bollplank till VD. Gärna också hitta bra finansieringslösningar och upprätthålla internationella kontakter.
  • Kostar ekonomiavdelningen bara en massa pengar eller kan den vara värdeskapande?
    Redovisningen har tidigare bara använts för att se vad som redan hänt. Realdata blir alltmer åtkomligt och kan användas till att styra beteenden och beslut. Ekonomichefen kan då sätta agendan och säkerställa att ekonomifunktionen är verksamhetsstyrande, att den kan tolka data och öka beredskapen för omställningar vid behov.
  • Nytt nyhetsbrev från Lind & Schultz
    I vårt nyhetsbrev får våra prenumeranter en gång per kvartal nyheter och råd från oss och vår omvärld.

 

Följ oss på LinkedIn