den 2 oktober 2017

M&A topprioritet bland storbolags CFO

M&A är fortsatt het fråga för CFOs i svenska storbolag.

I Deloitte/SEB:s undersökning våren 2017 anger hela 94 procent av CFO bland Sveriges 200 största bolag att M&A-aktiviteten kommer att ligga på samma höga nivå som nu eller ännu högre. En skillnad mot tidigare års undersökningar är att intresset för utlandsförvärv har ökat.
Undersökningen visar också en ökad oro för cyberhot bland CFO:s. En stor andel av företagen, 69 procent, har utsatts för cyberhot samtidigt som bara 14 procent anser sig vara mycket väl rustade för att identifiera och hantera sådana hot.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

Senaste nytt

  • RPA på ekonomifunktionen, vad är det?
    RPA är förkortningen som är, om än inte på allas, så i fall på mångas läppar hösten 2018. Så vad handlar det om?
  • Norden mot globalt nedåtgående IPO-trend
    Geopolitiska osäkerhet och handelshinder har globalt minskat investerarnas intresse för nyintroduktioner på aktiemarknaden.
  • IFRS 16
    Leasingstandarden IFRS 16 är en ny standard som träder i kraft from räkenskapsår som påbörjas den 1 januari 2019 eller senare.

 

Följ oss på LinkedIn