den 30 januari 2017

Lång erfarenhet av rekrytering en nyckelfaktor

Rekrytering av konsulter kräver ofta mer än att uppfylla de formella anställningsprocesserna. Lång erfarenhet och förmåga att bedöma personligheter är avgörande för att få rätt person på rätt plats, säger Patrik Schultz och Eva Lind Andersson, ägare av Lind & Schultz Financial Consulting.

– Läsa ett cv kan förefalla enkelt, men vad står det egentligen där, vad betyder erfarenheten för den uppgift som konsulten ska utföra? Den viktigaste faktorn, personlighet och social förmåga, kan man bara lära sig genom erfarenhet, av att ha genomfört många intervjuer och rekryteringar, säger Patrik Schultz.


Ofta hamnar konsulter inom ekonomi i en turbulent omgivning som ställer krav på flexibilitet, integritet och handlingskraft.

– Ekonomifunktionerna har ingen överkapacitet, konsulter som kommer in måste vara självgående och ta egna initiativ, det är ingen som ”tar hand om en”.

I Lind & Schultz nätverk ingår cirka 130 konsulter, samtliga är kvalificerade ekonomer med någon form av bakgrund inom redovisning, samtliga är också kvalitetstestade och har genomgått Lind & Schultz rekryteringsprocess.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

Senaste nytt

  • Många bollar i luften för dagens CFO?
    CFO-rollen innebär oftast stort ansvarsområde, att ha koll på utvecklingen inom nya digitala verktyg, effektivisera- och snabba upp, leda och motivera en allt mer slimmad ekonomiavdelning, stötta i affärsledet och vara bollplank till VD. Gärna också hitta bra finansieringslösningar och upprätthålla internationella kontakter.
  • Kostar ekonomiavdelningen bara en massa pengar eller kan den vara värdeskapande?
    Redovisningen har tidigare bara använts för att se vad som redan hänt. Realdata blir alltmer åtkomligt och kan användas till att styra beteenden och beslut. Ekonomichefen kan då sätta agendan och säkerställa att ekonomifunktionen är verksamhetsstyrande, att den kan tolka data och öka beredskapen för omställningar vid behov.
  • Nytt nyhetsbrev från Lind & Schultz
    I vårt nyhetsbrev får våra prenumeranter en gång per kvartal nyheter och råd från oss och vår omvärld.

 

Följ oss på LinkedIn