den 16 oktober 2018

IFRS 16

Leasingstandarden IFRS 16 är en ny standard som träder i kraft from räkenskapsår som påbörjas den 1 januari 2019 eller senare.

Våra kunder efterfrågar ofta redovisningskonsulter som har erfarenhet av redovisning enligt IFRS. Många av våra ekonomikonsulter har jobbat operativt med implementering av nya redovisningsprinciper enligt IFRS i den finansiella rapporteringen. Leasingstandarden IFRS 16 är en ny standard som träder i kraft fr.o.m. räkenskapsår som påbörjas den 1 januari 2019 eller senare. Den påverkar framför allt leasetagaren medan redovisningen för leasegivaren inte påverkas lika mycket. Kontakta oss gärna om du vill ha hjälp av någon av våra duktiga konsulter inom IFRS att implementera redovisning enligt IFRS 16.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

Senaste nytt

  • Många bollar i luften för dagens CFO?
    CFO-rollen innebär oftast stort ansvarsområde, att ha koll på utvecklingen inom nya digitala verktyg, effektivisera- och snabba upp, leda och motivera en allt mer slimmad ekonomiavdelning, stötta i affärsledet och vara bollplank till VD. Gärna också hitta bra finansieringslösningar och upprätthålla internationella kontakter.
  • Kostar ekonomiavdelningen bara en massa pengar eller kan den vara värdeskapande?
    Redovisningen har tidigare bara använts för att se vad som redan hänt. Realdata blir alltmer åtkomligt och kan användas till att styra beteenden och beslut. Ekonomichefen kan då sätta agendan och säkerställa att ekonomifunktionen är verksamhetsstyrande, att den kan tolka data och öka beredskapen för omställningar vid behov.
  • Nytt nyhetsbrev från Lind & Schultz
    I vårt nyhetsbrev får våra prenumeranter en gång per kvartal nyheter och råd från oss och vår omvärld.

 

Följ oss på LinkedIn