den 2 oktober 2017

Högtryck kräver snabba interimslösningar

Får Konjunkturinstutet rätt kommer den svenska ekonomin att växa med 3 procent i år, i så fall för andra året i rad.

Det betyder högtryck inom många branscher och yrkeskategorier. Det gäller i synnerhet erfarna specialister där efterfrågan ofta överstiger utbudet. Det tar idag generellt sett längre tid än tidigare att tillsätta tjänster på ekonomi- och finansfunktioner. Det innebär inte bara en affärsrisk utan också stora påfrestningar på den personal som ska utföra jobbet innan tjänsten är tillsatt.

-För att undvika detta efterfrågas allt oftare interimslösningar som snabbt kan komma på plats, säger Eva Lind Andersson, partner på Lind & Schultz.
Hon tillägger att processen att få in erfarna konsulter underlättas av att ha en uppdaterad kontakt med ett företag som snabbt kan presentera kompetenta kandidater. I annat fall kan även sökandet efter interimschefer dra ut på tiden och bli kostsamt.

Ekonomer hamnade 2016 på fjärde plats över de största bristyrkena i Sverige, mycket talar för att bristen på ekonomer har ökat ytterligare under 2017.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

Senaste nytt

  • Många bollar i luften för dagens CFO?
    CFO-rollen innebär oftast stort ansvarsområde, att ha koll på utvecklingen inom nya digitala verktyg, effektivisera- och snabba upp, leda och motivera en allt mer slimmad ekonomiavdelning, stötta i affärsledet och vara bollplank till VD. Gärna också hitta bra finansieringslösningar och upprätthålla internationella kontakter.
  • Kostar ekonomiavdelningen bara en massa pengar eller kan den vara värdeskapande?
    Redovisningen har tidigare bara använts för att se vad som redan hänt. Realdata blir alltmer åtkomligt och kan användas till att styra beteenden och beslut. Ekonomichefen kan då sätta agendan och säkerställa att ekonomifunktionen är verksamhetsstyrande, att den kan tolka data och öka beredskapen för omställningar vid behov.
  • Nytt nyhetsbrev från Lind & Schultz
    I vårt nyhetsbrev får våra prenumeranter en gång per kvartal nyheter och råd från oss och vår omvärld.

 

Följ oss på LinkedIn