den 2 oktober 2017

Högtryck kräver snabba interimslösningar

Får Konjunkturinstutet rätt kommer den svenska ekonomin att växa med 3 procent i år, i så fall för andra året i rad.

Det betyder högtryck inom många branscher och yrkeskategorier. Det gäller i synnerhet erfarna specialister där efterfrågan ofta överstiger utbudet. Det tar idag generellt sett längre tid än tidigare att tillsätta tjänster på ekonomi- och finansfunktioner. Det innebär inte bara en affärsrisk utan också stora påfrestningar på den personal som ska utföra jobbet innan tjänsten är tillsatt.

-För att undvika detta efterfrågas allt oftare interimslösningar som snabbt kan komma på plats, säger Eva Lind Andersson, partner på Lind & Schultz.
Hon tillägger att processen att få in erfarna konsulter underlättas av att ha en uppdaterad kontakt med ett företag som snabbt kan presentera kompetenta kandidater. I annat fall kan även sökandet efter interimschefer dra ut på tiden och bli kostsamt.

Ekonomer hamnade 2016 på fjärde plats över de största bristyrkena i Sverige, mycket talar för att bristen på ekonomer har ökat ytterligare under 2017.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

 

Läs om hur vi hanterar personuppgifter (PDF)

 

 

Följ oss på LinkedIn