den 2 oktober 2017

M&A topprioritet bland storbolags-CFO

M&A är fortsatt het fråga för CFOs i svenska storbolag.

I Deloitte/SEB:s undersökning våren 2017 anger hela 94 procent av CFO bland Sveriges 200 största bolag att M&A-aktiviteten kommer att ligga på samma höga nivå som nu eller ännu högre. En skillnad mot tidigare års undersökningar är att intresset för utlandsförvärv har ökat.
Undersökningen visar också en ökad oro för cyberhot bland CFO:s. En stor andel av företagen, 69 procent, har utsatts för cyberhot samtidigt som bara 14 procent anser sig vara mycket väl rustade för att identifiera och hantera sådana hot.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

Senaste nytt

  • Många företag har gamla affärssystem
    Tre av fyra svenska bolag har ett ekonomi- eller affärssystem som är äldre än tio år. 55 procent av systemen har mer än 15 år på nacken. Det innebär att många av landets företag arbetar ineffektivt och går miste om möjligheterna till automatisering som moderna system klarar av, enligt en kartläggning som mjukvaruföretaget Visma har gjort bland 3 600 företag.
  • Ökad brist på erfarna ekonomer
    Bristen på erfarna ekonomer fortsätter att öka. Enligt SCB:s Arbetskraftsbarometer för 2017 anser endast 8 procent av arbetsgivarna att det finns gott om erfarna ekonomer medan nästan hälften anser att det råder brist på ekonomer med erfarenhet.

Följ oss på LinkedIn