den 2 oktober 2017

Högtryck kräver snabba interimslösningar

Får Konjunkturinstutet rätt kommer den svenska ekonomin att växa med 3 procent i år, i så fall för andra året i rad.

Det betyder högtryck inom många branscher och yrkeskategorier. Det gäller i synnerhet erfarna specialister där efterfrågan ofta överstiger utbudet. Det tar idag generellt sett längre tid än tidigare att tillsätta tjänster på ekonomi- och finansfunktioner. Det innebär inte bara en affärsrisk utan också stora påfrestningar på den personal som ska utföra jobbet innan tjänsten är tillsatt.

-För att undvika detta efterfrågas allt oftare interimslösningar som snabbt kan komma på plats, säger Eva Lind Andersson, partner på Lind & Schultz.
Hon tillägger att processen att få in erfarna konsulter underlättas av att ha en uppdaterad kontakt med ett företag som snabbt kan presentera kompetenta kandidater. I annat fall kan även sökandet efter interimslösningar dra ut på tiden och bli kostsamt.

Ekonomer hamnade 2016 på fjärde plats över de största bristyrkena i Sverige, mycket talar för att bristen på ekonomer har ökat ytterligare under 2017.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i nedanstående formulär och klicka på 'Skicka' för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Din adress kommer endast att användas av oss på Lind & Schultz och du kan när som helst välja att avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till oss.

Du måste fylla i din e-postadress
Adressen måste vara samma som ovan

Senaste nytt

  • Många företag har gamla affärssystem
    Tre av fyra svenska bolag har ett ekonomi- eller affärssystem som är äldre än tio år. 55 procent av systemen har mer än 15 år på nacken. Det innebär att många av landets företag arbetar ineffektivt och går miste om möjligheterna till automatisering som moderna system klarar av, enligt en kartläggning som mjukvaruföretaget Visma har gjort bland 3 600 företag.
  • Ökad brist på erfarna ekonomer
    Bristen på erfarna ekonomer fortsätter att öka. Enligt SCB:s Arbetskraftsbarometer för 2017 anser endast 8 procent av arbetsgivarna att det finns gott om erfarna ekonomer medan nästan hälften anser att det råder brist på ekonomer med erfarenhet.

Följ oss på LinkedIn